Grillpremiär!

Ätnligen dags att ta fram grillen igen efter en lång och kall vinter! Tyvärr bjöd Valborg inte heller på någon sol och värme precis men en kort stund orkade vi stå ute vid grillen iallafall.

Delar av familjen är omättligt förtjust i korv så naturligtvis stod Grillkorv på menyn. Vi grillade rå Chorizo och jag hade gjort en smakrik Paprikaröra som passade väldigt bra till. Tillsammans med smulad Fetaost och hackad Persilja fick vi en riktig fullträff!



Paprikaröra till grillad korv eller kött
räcker till 6 korvar
tillagningstid ca 15 minuter

2 st skalade och grillade Paprikor (finns på burk om du inte vill göra det själv)
2 skivor inte så färskt Formbröd
2 Vitlöksklyftor
1 tsk Cayennepeppar
1 tsk Paprikapulver
lite salt
1,5 dl Rapsolja

Skär brödet i mindre bitar, ta gärna bort kanterna. Lägg i mixer tillsammans med resten av ingredienserna och kör ihop till en tjock smet.
Fortsätt mixa i hög hastighet samtidigt som du tillsätter oljan. Häll inte i all olja på en gång utan ta lite i taget. När du har en lagom trögflytande röra är du färdig!
Låt gärna stå kallt 30 minuter före servering.

Servera tillsammans med det grillade, smulad Fetaost och hackad Persilja.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Potatis- och Palsternackssoppa

Vegetarisk Currygryta med Oumph! och Aubergine

Bästa salladen